Д-р Тотко Найденов: “Сняг в косите,” “Със скалпел срещу рака”

В рамките на миналата седмица излязоха от печат две нови книги на д-р Тотко Найденов, добре познат на нашата медицинска общественост като главен редактор на в. “Български лекар”, създател на Деня на българския лекар, Празника на фармацевтите, Чилови дни и Деня на Спасението (официализиран от Министерския съвет), автор на вече над 40 книги, предимно със здравна и лекарска тематика.

В “Сняг в косите” д-р Найденов разглежда в познатия си лек, четивен стил проблемите на третата възраст. След първата част, която е предимно документално-публицистична, е публикувана хумористичната новела “О, Господи – старостта!”, в която пациентът Куроедов се оплаква на джипито си д-р Цицорков и м. с. Галя Кавалска относно простатните, еректилните и сърдечно-съдовите си проблеми, и получава съветите им, най-важният от които е… предложението на сестрата да заживеят заедно. Така, неусетно за читателя, авторът му дава здравни съвети.

В “Със скалпел срещу рака” се разказва сбито и ясно за най-изтъкнатите наши онкохирурзи. Тук д-р Найденов остава верен на документално-публицистичния си прочит на историята – област, в която той се изяви с други две заглавия: “Кратка история на медицината” и “Незабравимите софийски професори по медицина”.

Новите книги на д-р Найденов могат да бъдат намерени в книжарница “Знание” (зад Арката на Болница “Александровска”), както и в книжарниците на “Сиела” в страната.

Tags: , , ,

Comments are closed.