Само с гей-парад и гей-сватби агитацията не върви…

– Д-р Найденов, Вие сте изявен специалист по социална медицина и в много от книгите си засягате и сексуални теми. Още преди 2 години в може-би най-нашумялата от тях – “Болестите и сексът на държавниците”, а и с открито писмо до партийните централи и няколко интервюта, първи у нас призовахте кандидат-депутатите и кметовете да излязат с изявления относно здравословното състояние и сексуалната си ориентация. Ето, че се появи и първата “птичка” по въпроса: завчера един кандидат за кмет на София…

– Нека да не му споменавате името, за да не му правим реклама…
– публично заяви, че е гей. Това прави ли му чест?
– Безспорно, признанието му прави чест и аз си позволявам да го поздравя за него. Само че не чух нищо конструктивно за хората в програмата му: как ще подобри живота на столичани, инфраструктурата, чистотата. Спомена за гей-парадите и разрешение на гей-сватбите. Какво рационално има тук за всички нас, които сме 97-98% от населението? Напротив, аз нееднократно съм призовавал организаторите на тези шумни и дразнещи всички ни прояви да се откажа от тях, защото сами настройват обществото срещу себе си, т. е. ефектът е обратен, както и сексуалната им ориентация. За гей-сватбите да не говорим: каква е ползата за обществото – та те не дават най-важния плод на Любовта: детето. Ако само това ще бъдат приоритетите на бъдещия ни кмет (впрочем, изключено е той да спечели, победителят е предизвестен), то кой ще гласува за него, освен събратята му по сексуална ориентация? Вярно, сегашни и бивши кметове на Париж, Берлин, Ню Йорк си я признаха, но освен откровението те явно са имали привлекателни планове, а и хората там са, както знаете, много по-търпими.
Всъщност, от ЕС и САЩ отсега ни натискат да узаконим гей-браковете. Един зам.-председател на Европейската комисия направо заяви, че е “позорно за България още да не е признала гей-браковете; това са наши ценности и ние ще им ги наложим!”; представяте ли си: “ще им ги наложим…” – е, нали са демократи, как така ще налагат ценностите си на цял един народ, който при това се стопява демографски с ужасяваща скорост?! Без гласуване в Парламента, без референдум и пр. Само преди месец в САЩ узакониха гей-браковете в цялата страна; отдавна вдигнаха и ембаргото на Айзенхауер отпреди 60 години за приемане на гейове в армията. Оттам също се “заканиха” на малка България да официализира тези бракове. И не последва никаква реакция нито от нашите, Божем, политици, нито от Светия Синод; а знаете, че в Библията Бог заклеймява гей-връзките (“С мъжко да не лягаш като с женско; това е гнусота, и двамата да се убият!”, е една от безапелационните Му заповеди към Мойсей). Но нашите владици може би са пропуснали този пасаж или са го “забравили”, та удобно си замълчаха.

От „Блиц”

Comments are closed.