Утро в Момчиловци

Над Родопите се зазорява. Събуден от птичия хор, наблюдаваш изгрева, въздигането на слънцето. Струва ти се невероятно, че си се родил, че си жив. Благодариш на Бога, задето в незнаен, благословен от Него велик миг баща ти е погалил майка ти, за да те създадат. Застиналата мека планина те подканя: тръгни!

Чешмата над къщата на д-р Татяна Кермедчиева бълбука. Надписът ѝ гласи: “1930. Исусъ Христосъ Победитель. Въ честь и паметъ на всички починали и потрудили се Божи раби и рабини.” Няма подпис, но разбирам, че е строена от Лазар Вучев. Починал е на 90 години, но съграденото от него е останало.
Блажен човек.

Д-р Кермедчиева е ОПЛ на с. Момчиловци и с. Соколовци. Родом от Димитровград, тук е от близо 30 години. Със съпруга си са построили тази гиздава родопска къща в самото подножие на планината. 5 стаи са отредени за гости. “Кермедчиева Къща” ще бъде първият пункт от проектирания маршрут “Родопско здраве”.

За да се радват и вълнуват от изгрева и други българи.

Колеги, посетете “Кермедчиева Къща” в с. Момчиловци. Резервиране на телефона на колежката д-р Кермедчиева – 0888/267-137.

Tags: 

Comments are closed.