А колко са спинозни и туберкулозни?!

В невижданото нахлуване на стотици хиляди неидентифицирани тъмни маси от Африка, Близкия и Средния Изток в Европа, се крие и още една грандиозна опасност за нея, не по-малка от неоправданото “изяждане” на социалния й фонд от чужди хора, които нямат и цент заслуга за набирането му, а и едва ли ще го попълват, след като огромна част от тях са неграмотни, без професия и добронамереност. А липсата на професия предполага търсене на допълнителни доходи чрез традиционните за гетата “занаяти” – проституция и наркодилърство.

Става реч за здравния им статус, който не е проверяван, както би подобавало. Отделен е въпросът, че никой от тях няма здравни осигуровки и кой ще поема разноските по диагностицирането и лечението им, ако се разболеят. Нека да имаме предвид, че те идват предимно от Африка, в която върлуват 3 особено опасни болести: СПИН, туберкулоза и малария.

Комарите анофелес, които я пренасят, у нас отдавна не съществуват, след пресушаването на блатата през 1948-49 г. В България комерите ни са от рода кулекс, които не разнасят маларийните плазмодии.

Но – бацилът на туберкулозата?!

Но – неговият “братовчед”, бацилът на проказата, чийто инкубационен период е до 20 години?

Но – вирусът на СПИН с неговите над 100 щама? Над 65% от населението на Западна Африка го носи в кръвта си, т. е. е ХИВ-позитивно. Особеното при черната раса е, че инкубационният период от заразяването до развиването на признаците на смъртоносната болест е много дълъг, понякога – също над 20 години, през което време клинично здравият вирусоносител, без дори да подозира, я разнася.

Годишно у нас регистрираме 250-300 новодиагностицирани ХИВ-позитивни или направо заболели от СПИН. 18% от тях не са български граждани… От кой контингент са – сетете се сами, за да не ме упреква някой, че насаждам ксенофобия.

При импровизирано изследване на малка част от пришълците в Унгария, извършено преди седмица, е установено, че 1% от тях са носители едновременно на вирусите на хепатит В и СПИН.

Три хиляди пришълци дневно минават през нея, за да се заливат Германия, Швеция и други желани държави. При, условно казано, 1% заразени, това прави ли 30 души спинозни? Всеки ден! А вратите на Европа са широко отворени за общо 800 000 нови тъмни субекти.
При всяко масово движение на хора пламват епидемии. Кръстоносните походи са разсеяли из цяла Европа и Балканския полуостров “френгата” (сифилиса).

Досега не съм чул някой от Световната здравна организация и, по-специално – европейския ѝ клон, да е повдигнал въпроса със здравния риск от това дирижирано отвъд Океана невиждано преселение.

Ами – посрещайте ги тогава с цветя и рози, фрау Меркел…

Comments are closed.