Изборите като душегубка

Потресен съм от начина на провеждане на тези избори. Не само от явното им фалшифициране, което очаквах (но не чак в такава изумително нагла степен), а и от отношението към хората от изборните комисии, които отчитат бюлетините. Да държат тези български граждани, голяма част от които са в напреднала възраст, заключени над 48 часа – без храна и вода, без да са си взели лекарствата: това си е вопиющо нарушение на човешките и здравните им права и несъмнено посегателство на здравето и дори живота им!

Немалка част от тях са получили хипертонични кризи (с риск от инфаркти, хеморагични инсулти и ритъмни нарушения!), други са колабирали (също рисково състояние); една бременна жена (а бъдещата майка е свято нещо!) дори е абортирала спонтанно, както ни го обяви самият вицепремиер Дончев, без никакво чувство на срам и болка от изгубен бъдещ живот на българче!

Това е най-голямата трагедия на тези избори-душегубки, която никоя медия не задълба: дали това дете е заченато след дълги години очакване и надежди и очаквано с такъв трепет от хората, които – уви, така и не са станали родители по вина и на същия този вицепремиер, който е един от виновниците за лошата организация?! Кой, наистина, ще поеме отговорността за това неродено наше детенце?!

Никога, при никое държавно действие у нас не се мисли преди всичко за опазване здравето и живота на българите! Защото тяхното здраве и живот станаха стока, при това – най-недостъпната и обезценената!

Дончев така и не изрази съчувствие към несъстоялите се нещастни родители на това неродено дете, погубено още като зародиш от бездушната ни държава, не отиде да ги посети и утеши на място, нито спомена за някакво обезщетение.

Но това са повечето от нашите държавници, способни като че ли единствено да създават хаос, недоверие, отвращение, безнадеждност и… душегубки за народа, когото презрително наричат “електорат” и са обрекли на демографско стопяване и изчезване.

Comments are closed.