Новогодишно тържество в СБАЛО

На традиционното новогодишно тържество в СБАЛО изпълнителният ѝ директор д-р Валентин Ангелов отбеляза, че отминаващата 2015 г. е била колкото трудна, толкова и приятна. Благоприятно бе осъществен коствалия толкова много напрежение у всички рисков проект на Лъчетерапевтичния комплекс. За разлика от някои останали ЛЗ, където също бяха открити подобни звена, СБАЛО разполага с най-ценното: авторитетни квалифицирани кадри. Предстои да се развият и палиативните грижи. Пред завършване е ремонтът на Клиниката по урология; предстои обновяване и на Клиниката по химиотерапия.

Ръководството на СБАЛО удостои със Златния почетен знак проф. Тодор Шипков по повод неговата 80-годишнина. Той е дългогодишен ръководител на Клиничната лаборатория и един от българските доайени в тази област. Обучил е много сътрудници, автор и съавтор е на 12 монографии и над 210 научни публикации. Пръв у нас въвежда изследванията на туморните маркери.

“За лекаря, учителя и актьора няма пенсионерска възраст!”, заяви д-р Ангелов при връчването на наградата на проф. Шипков.

Tags: ,

Comments are closed.