Прочетено

“Европа не е свободна, тъй като свободата започва с говорене на истината; забранено е да се казва, че тези пристигащи мигранти не са бежанци и че Европа е застрашена от миграцията. Забранено е да се каже, че десетки милиони като тях са готови да потеглят към нас. Забранено е да се каже, че миграцията носи престъпност и терор. Забранено е да се отбележи, че масите, пристигащи от други цивилизации, застрашават нашия начин на живот, култура, обичаи и християнски традиции.”

 

Виктор Орбан, Премиер на Унгария

 

Коментар. Винаги сме казвали, че завиждаме на унгарците за техния министър-председател, който винаги говори истините и храбро се противопоставя на диктата на предателката на Европа Меркел.

Кога ли и ние ще имаме подобни на Орбан държавници?!

 

Ххх

 

“Святата Истина водеше перото ми.”

 

Захарий Стоянов

 

Ххх

 

“Правя всичко това само по вътрешно убеждение и искам да помогна (на народа си, бел. Т. Н.). Аз се съпротивлявам, това значи – съм жив! Защото рано или късно идва краят на човека. И тогава ще ми е мъчно и няма да си простя, че не съм си мръднал пръста, когато е трябвало да кажа на хората истините, до които съм стигнал, за да им бъдат по възможност от полза.

Защото обичам България! И каквото съм, аз съм благодарение на българския народ и българския език.

Имам дълг към моя народ. Ето това не могат да разберат сега младите хора, с които разговарям. Дулата “дълг” за тях е непозната. Това, заради което Левски е отишъл на бесилото.

Имам една-единствена мечта: идеалът “Отечество” отново да стане идеал на всички българи и да бъде напълно възстановена разграбената ни държава, защото тя е единствената гаранция за добруването на един народ.

Никога н България не е имало такава висока безработица, заболеваемост и смъртност и такава ниска раждаемост и масова емиграция. Държавата ни е в пълна разруха, обществото ни е напълно разложено, по-лошо държавно управление не е имало в новата ни история, ако то изобщо може да се нарече управление. Престъпността се е вкоренила във властващата върхушка и затова хаосът у нас преминава в катаклизъм, който застрашава нацията ни с изчезване.

 

Николай Хайтов

 

Коментар. Тези думи големият български писател и родолюбец е казал през 2000 г. (справка: книгата му “Троянските коне в България”, книга втора/2002). Нима те не важат с пълна сила и днес, 14 години по-късно?! Какво се е променило след 2002 г. към по-добро?! Раждаемостта, заболеваемостта, общата смъртност, емиграцията, Надеждата??!

Няма ги пламенните родолюбци Хайтов, Марко Семов, Никола Генчев, да не говорим за Ботев, Захарий Стоянов и Иван Хаджийски. Годините, десетилетията минават, превъртат се и изчезват в далечината. Заедно с тях – и будителите, и нашият народ…

 

“Горко на ония, които приемат доброто за зло и злото – за добро, и във тъмнината виждат светлина, а в светлината – мрак.”

 

Негово Светейшество НЕОФИТ,

Патриарх Български/Великден, 20016 г.

 

 

 

“Основният начин на протест на българските лекари не са митингите, нито стачките (символични или действителни), а емиграцията! На медицинските сестри – също. Ако трудът ни у нас е добре заплатен, бихте ли си давали здравето, за да работите на 2 места? 500 лекари и 1000 медицински сестри протестират годишно през Терминал-2 и повишават оборотите на самолетните компании.

Млади колеги, не си пропилявайте живота в държаватакоято не цени образованите и интелигентни хора. Животът не е генерална репетиция за следващия; той е един-единствен и неповторим. Диктатурата на пролетариата е в ДНК-то на българина и неприязънта, дори омразата му към свободните  и образованите, към тези негови сънародници, които го превъзхождат интелектуално, ще е вечна на тези географски ширини. Тук няма място за вас, млади колеги!”

 

Коментар. Тази изключително горчива реплика на анонимен лекар, явно на средна възраст, е потресаеща.

 

“Това е днешното психологическо положение на българина: морално, физическо и психическо изтъркване на хората.

 

Коментар. Вярно наблюдение. Това състояние на нашите сънародници се дължи на дългото-предълго чакане “нещо” да се случи.

Comments are closed.