Ямбол пита Бойко

В Ямбол, при голям интерес, бяха представени новите книги на лекаря-публицист д-р Тотко Найденов – “Сняг в косите” (за 3-тата възраст), “Кратка история на медицината и лекарска етика” и “Моя поклон приеми”.(най-впечатляващите текстове от Тефтерчето и писмата на Левски, както и стихове от Ботев, Вазов, Чинтулов и др.).

Авторът предложи на присъстващите да подкрепят Призив към НС и МС; всички го приеха единодушно и го подписаха. Веднага след празниците д-р Найденов ще го заведе в канцелариите. Ето и текста:

“Уважаеми сънародници,

В последните няколко месеца с нарастващо безпокойство ставаме свидетели на нескриван и все по-агресивен интерес от страна на Турция към политическия живот в България. Бе преведена и представена, и то – от БАН! – книгата “Стратегическа дълбочина” на премиера Давутоглу, в която авторът откровено призовава към възстановяване на Османската империя в предишните й граници, обхващащи целия Балкански полуостров до Виена. Турското посолство, в разрез с всякакви международни норми, оказва покровителство върху новосъздадената нескрито протурска и антибългарска партия ДОСТ, която, надяваме се, уважаемият български съд няма да регистрира поради противоконституционността и връждебността й към България. Все повече мюсюлманки демонстрират предизвикателно проислямско поведение чрез забраждане на лицата си с фереджета и дори с носене на бурки, което влиза в противоречие със светската и европейска същност на България.

Своята роля в дебългаризацията и отродяването на децата ни играе и МОН, който изхвърли от учебниците редица родолюбиви текстове, вкл. най-българската книга – “Записки по българските въстания” на Захарий Стоянов.

Най-тревожното е, че сред хората усилено се говори за намеренията на определени световни сили да “компенсират” Турция, в замяна на бъдещия Кюрдистан, с цели райони от Родопите и Тракия.

Не даваме нито педя от свещената земя на нашите деди, за която те са проливали кръвта си!

Призоваваме ви с обща декларация да внесете успокоение сред българския народ, че няма да допуснете разкъсването на Родината ни и ще пресечете с решителни действия пълзящото й фундаментализиране от враждебни нам партии и джихадистки елементи.”

Tags: , , ,

Comments are closed.