Официална церемония на 11 октомври

СКЪПИ КОЛЕГИ,

На 11 октомври 2016 г. от 16:00 ч. ще се състои официална церемония по откриването на конференцията, която ще завърши с академична лекция от проф. д-р Робърт Холоуей, д.м.н., Институт по злокачествени заболявания и глобална роботика в болница Флорида, САЩ, Доктор хонорис кауза на МУ-Плевен.

На 12 октомври 2016 г. ще бъдат организирани две изключително интересни събития:

В хода на конференцията, на 13 и 14 октомври 2016 г. (четвъртък и петък), ще бъдат изнесени лекции от видни представители на медицинската наука у нас и в чужбина, сред които:

  • Проф. д-р Кипрос Николаидес, ръководител на Център по фетална медицина към King’s College Hospital в Лондон и един от основоположниците на феталната хирургия в световен мащаб, който ще проведе вътреутробна операция, излъчвана на живо чрез телевръзка между операционната и конферентната зали на 13 октомври 2016 г. (четвъртък). Д-р Петя Чавеева, д.м., сертифициран специалисти по Фетална медицина от школата на проф. Николаидес и автор на първата у нас вътреутробната операция при фетална диафрагмална херния, извършена през 2014 г. Д-р Чавеева ще се включи с разяснителна дискусия върху излъчената хирургическа интервенция.
  • Д-р Кеничиро Хасуми, Токио, Япония, основател на Международна изследователска фондация Хасуми – България и Доктор хонорис кауза на МУ-Плевен, ще представи на 14 октомври 2016 г. академична лекция на тема: „Нов подход за потискане на CTL имунния толеранс след индукционно лечение с HITV (човешки инициирана терапевтична ваксина)“. Д-р Хасуми е пионер в изследването и приложението на терапевтични противоракови ваксини чрез инжектиране на култивирани автоложни дендритни клетки за стимулиране на терапевтичен имунен отговор при онкологични заболявания. В хода на научната сесия на тема „Имунология и рак“, със свои проучвания в областта на имунотерапия на рака ще се включат проф. д-р Дийн Ман от катедрата по Патология в Университет Мериланд, Балтимор, САЩ, и проф. д-р Милчо Минчев от Национална специализирана болница за активно лечение по хематологични заболявания, София, България.
  • Роналд Харви, стипендиант по програма за образователен обмен Фулбрайт и Доктор по Психология на общността в Университет ДеПол, Чикаго, САЩ, ще изнесе лекция на тема: „Ролята на социалното подпомагане и жилищното настаняване за поддържане на трезвост след лечение на зависимост от наркотични вещества и алкохол“ на 13 октомври 2016 г. Понастоящем, Роналд Харви работи по проект на програма за социална рехабилитация след приключване на лечението на наркозависими в България.

Comments are closed.