Не се заигравайте със страшния демографски проблем!

Без съмнение, най-важният национален проблем на България е демографският. Не бързайте да обвинявате за възникването му т. нар. демократичен преход, макар че той наистина го задълбочи, най-вече с възможностите за свободно преминаване на границите, с изчезването на средната класа и с наслоилата се мизерия.

Нашата страна започна да се срива от разрушаването на селското стопанство и въвеждането на кооперирането му; така се стигна до поголовна вътрешна миграция – над 2 млн хора се преместиха от родните си села в промишлените градове и насилствено станаха работници и граждани; а те не раждат деца. Раждат селяните, защото им трябва работна ръка за обработването на частните ниви.

В документално-публицистичната си книга “Децата, без които не можем” (1988), издадена от издателство “Народна младеж” разкрих основните моменти на срива в раждаемостта (а тогава прирастът ни беше 2,1 на хиляда; днес е минус 5,7 на хиляда!!): изключването на бащинството и майчинството от ценностната система на младите хора, които при това не бързат да се задомяват, а предпочитат да живеят на семейни начала без сключване на брак (строго забранено, впрочем, от Семейния кодекс); ако пък се задомят, не бързат да създават деца, а ако се престрашат – то предпочитат само едно дете.

Нещо повече – над 12% от семействата са бездетни (причината се дели поравно между мъжа и жената, тя е най-вече здравословна – прекарана в детството заушка (паротит) от мъжа или усложнения (възпаление на маточните тръби – аднексит вследствие аборт, както и от някои прекарани сексуално-предавани инфекции – най-често хламидиаза) от жената. 20 000 са, поне според официалните данни, абортите по желание у нас; правят се предимно на ученички; може би още толкова са нерегистрираните, извършвани в частни кабинети. Разбира се, тези причини не са задължителни, но трябва на учениците да се преподава здравна просвета; това е изискване и на чл. 33 от Закона за здравето, без да се уточнява кой да я провежда – МЗ или МОН.

Така в България се оформи еднодетният семеен модел; т. е. няма го дори простото възпроизводство (2 души да създават 2 деца; без прираст) и расте младо поколение без никакви здравни познания и навици, без елементарна здравна и духовна култура. Напразни останаха предложенията ми до всички просветни министри от 2009 г. насам: да въведат задължително обучение по здравно-духовна култура, като им предоставях и – без да им искам и стотинка! – да качат на сайта си въпросната монография, за да имат възможност децата, родителите и учителите им да знаят кои са социално-значимите, инфекциозните и сексуално-преносимите болести, как да се предпазват от тях; до какви вреди за здравето довеждат тютюнопушенето, алкохолът, наркотиците, затлъстяването.

Повтарям: това са законови изисквания и монографията ми “Здравна азбука” (която издадох на свои лични разноски, воден от любов към българските деца) ги покрива напълно. Отговорите от МОН, където, по моему, работят бездушни чиновници (как да определя хора, които не се вълнуват, че децата ни са с лошо здраве, пушат, пият, дрогират се, затлъстяват, не знаят как да се предпазват от най-масовите болести, вкл. венерическите и от нежелано забременяване) са изумителни: те не правели реклама на частни издатели… Кой им иска рекламата, нали им предоставям текста съвършено безплатно? Но – така е най-лесно.

Иначе бързат ли, бързат да похарчат няколко милиона лв за… реклама на МОН чрез ключодържатели, стъргалки на леда по стъклата на автомобилите и други скъпи продукти… Писах им и по въпроса, че всеки ден 1 дете в България прави опит за самоубийство поради тормоз в училищата и 5% от тях успяват. Нещо повече: МОН води упорита последователна политика на отродяване и дебългаризация на децата ни; да не говорим за грубата намеса на министърката в Общото събрание на суверенния Медицински университет в София. Поисках Кунева да си подаде оставката поради тези й прегрешения и бездействия и най-после да изтече в канавката на историята, където й е мястото; естествено, тя няма да го стори, но поне някой да й извика…

Затова ще продължаваме да регистрираме, че българските деца са най-затлъстелите, най-много пушат, пият и се дрогират, а МОН лицемерно да кърши ръце, без да прави нищо съществено по темата.

Демографското ни салдо става все по-тревожно и безнадеждно от година на година. Около 115 000 наши сънародници си отиват от Белия Свят по естествен път, предимно от атеросклероза и нейните сърдечно-съдови последици (инфаркт, инсулт, хипертония, ритъмни нарушения – общо към 75 000 покойници); други 17 000 издъхват от някоя от 208-те ракови болести; следват 4000 от ХОББ (хроничната обструктивна белодробна болест, наричана в близкото минало “хроничен бронхит”), 2000 от чернодробна цироза (тя се получава вследствие хроничен алкохолизъм или прекаран хепатит В, предаващ се предимно по сексуален път или хепатит С, който е най-вече с инокулационна генеза, от убождане със заразена игла, вкл. при татуиране, поставяне на пиърсинг или изрязване на кожичките при маникюр).

За компенсиране на тези около 115 000 покойници, у нас годишно се раждат все по-малко деца, под 60 000, като в поне 30-35, дори 40% те са на родители с небългарско самосъзнание); е, стана ли прираст минус 55 000 души, и то – само в биологично измерение? А като добавим и около 60-те хиляди българи, предимно образовани младежи, които напускат Родината чрез проклетия Терминал-2?!

Няма президент или премиер, комуто да не съм писал най-тревожно по темата. Отговори ми единствено Петър Стоянов, по-скоро – някаква подопечна нему група от достолепни академици, които снизходително ми изпратиха 5-6 страници, чийто смисъл мога да обобщя така: нямало такъв проблем, преувеличавал съм, всичко щяло да се нормализира от само себе си.

А ето го и задаващият се като облак, като торнадо нов още по-убийствен проблем: мигрантският!! И в него нямало страшно: вездесъщата Кристалина най-цинично ни успокои: арабите щели да ни оправят демографията… Не е за смях; за плач е!!

Ето го и старателно скриваното от народа ПМС № 208/12 август (ами да, прието на тъмно, когато Парламентът е разпуснат): ние, най-бедните в ЕС, да ги приемаме с разтворени обятия, да им осигуряваме храна, откъсната от устата на нашите деца, както и жилища; всичко това – безплатно, защото пришълците в мнозинството си са безпросветни, неграмотни, неквалифицирани и, защо да им го спестяваме – мързеливи. Още по-страшно е, че те мечтаят (Ердоган си го каза най-откровено, в прав текст) да ни превземат или възстановят старата Османска империя и насилствено да ни наложат, дори и чрез ятаган, средновековната си вяра.

Намериха се услужливи професори, които запяха предателската песен на Кристалина: тълпите тъмни друговерци са добре дошли за опразнените села и запустелите ниви… “Чер арапин бял кон язди…”, има такава песен (но вече не я пускат по БНР; нито пък “Еничари ходят, мамо”). Няма да работят – те не обичат това. Ние ще им работим, ще ги приютяваме, ще ги храним – това е по заповед от предателката на Германия и ЕС Мути Меркел и обезумелите брюкселски комисари; те пък са я получили от отвъдокеанските си господари. И ние нямаме право на протест; дори ако ни спуснат и друга възможна директива – да изпълняваме и някои техни странни анадолски и бедуински прищевки, щото ги имат в традиционните си привички; зер, няма да огорчаваме скъпите (наистина – скъпи и прескъпи) неканени и натрапени пришълци; нали се славим с гостоприемството си…

Нещо повече. Явиха се умници сред евродепутатите, които поискаха педофилията и инцестът (съвкуплението между най-близки роднини – баща с дъщеря, баба с внук и пр.) да не бъдат преследвани от закона, а думите “баща” и “майка” да не се употребяват, за да не се обиждат педерастите; достатъчно било само – “родител”. Вероятно занапред на хората, които страдат или умират, ще се забрани да стенат “Майка, майчице”, а да промълвяват – “Родителю”… Това ли е ЕС?!

Т. нар. български “държавници” и “политици” сред непрекъснато дъвканите им прословути “евроатлантически ценности” така и не споменават исконните български – християнските, общочовешките и семейните; срам ги е да наричат България – Родина, а само “тази страна”.

Нито дума по демографския проблем – най-важния, унищожителния за България! – не чух, поне на първия им дебат, и от основните претенденти за президентския пост. Нито за мигрантската напаст. Явно – всички вече са ни отписали, като отмираща, отиваща си държава и нация.

Включително и те – кандидатите за баща и майка на нацията.

Боже, защо не пазиш България? И ти ли се отвърна от нея?!

Tags: ,

Comments are closed.