2017 – 100 години след октомврийския преврат: Накъде, Европа?!

През Новата ще трябва да се отбележи 1 век от злощастния Октомврийски преврат, назован по-късно – “революция”, който обърка целия свят и пренареди живота в Европа. Преврат, последван от най-ожесточената Гражданска война (13 млн жертви!), докарал на власт сатрапите Ленин и Сталин. Преврат, коствал живота на десетки милиона човешки същества, предимно руснаци и граждани на Съветския съюз.

100 години по-късно Старият континент, люлка на човешката цивилизация, отново се тресе от катаклизми: мигрантска криза (изкуствено предизвикана от самонадеяната престъпна германска канцлерка Меркел по чужда заповед), с нищо непредизвикана враждебност и санкции към Русия (по същата жалка причина), тоталитарен режим, наложен от властници, наричащи себе си либерали; за България добавяме демографски и духовен срив, съпроводен от застаряване и преднамерено налагано от медиите опростачване на населението.

Неслучайно новият президент на САЩ категорично определи политиката на Мути Меркел като “катастрофална” – нещо, което го твърдим вече от 2 години. Само че – кой я насърчаваше да я води? Неговият предшественик, най-слабият досегашен президент. Дали обаче Тръмп ще спре подпалените от него (носителя на Нобелова награда за мир!?) безброй войни, причинили стотици хиляди невинни жертви в Близкия изток и милиони бегълци, които заливат, с благословията на Меркел и Папата, нашия континент, застрашавайки го с близка гибел и помохамеданчване?

С какво да се противопоставим на тази толкова тревожна и тъжна действителност? Толкова ли сме слаби?

Но да се взрем и в нашата мила родна страна, тихо и невъзвратимо стопявайки се. МОН продължава политиката на дебългаризация и отродяване на децата ни, отхвърля неколкократните ни предложения да въведе задължителното им обучение по здравни днания и навици.

Вече създадохме Център за здравна и духовна култура, чрез който да разпространяваме сред нашия народ, особено – младежите, текстове и книги относно здравната просвета, етиката, естетиката, морала и родолюбието и ще организираме събори, фестивали и други срещи по темите..

Очакваме да бъдете с нас.

Comments are closed.