Нови методи за лечение на ставни заболявания

За четвърта поредна година специализиран „Анатомичен хирургически курс за отворени и артроскопски методи при рамо и коляно” се проведе в МУ-Пловдив. Той се води от италиански и български професори. 

Курсът се превръща в традиция като Медицински университет – Пловдив е домакин и съорганизатор на събитието заедно с българо-италианската Фондация „Черноморско-Средиземноморска Медицинска Академия”. Фондацията е учредена от повече от тридесет български и италиански лекари и от 4 години работи в областта на научно-изследователската и образователна дейност в сферата на медицината и в полза на пациенти с ограничени финансови възможности.

Курсът е насочен към младите лекари – специализанти по ортопедия, и тази година акцентът е поставен върху  хирургичната процедура артроскопия. Прилагането на тази популярна неинвазивна технология изисква сложни технически средства и най-вече голям професионален опит. За успешното провеждане на практическите артроскопски процедури проф. Роза разчита на помощта на италиански и български организации по артроскопия /SIA и БААСТ/, както и на известни колеги артроскописти: д-р Паоло Адраванти, д-р Франческо Франчески, проф. Аспарухов, проф. Йотов и др.

Tags: 

Comments are closed.