На вниманието на д-р Тенчо Тенев: Инициативно писмо

На вниманието на д-р Тенчо Тенев,
главен републикански здравен инспектор
Инициативно писмо

Относно: Учредуване и провеждане на Национална Среща по здравна профилактика “Акад. Тошко Петров”.

Уважаеми д-р Тенев,

Предвид неоспоримото приоритетно значение на здравната профилактика и промоция намирам за належащо да учредим и организираме Национална Среща по здравна профилактика “Академик Тошко Петров”. Участници в срещата ще бъдат: директорите на РИОКОЗ, Националното сдружение на общините, фирми за трудова медицина, дезинфектанти и хранителни добавки.

Мястото на срещата ще бъде мобилно и уточнявано няколко месеца предварително. Ще се определят и подходящите носители на Награда “Професор Тошко Петров” – кмет, директор на РИОКОЗ, фирма, изявен профилактик.

На срещата ще бъдат поканени министрите на здравеопазването, на ТСП и на ИС, както и лекарите-депутати, председателят на БАН, посланиците на Швейцария и Франция (защото академик Петров е учил в Женева и се е дипломирал в Лион).

Сърганизатори ще бъдат МЗ, Националното сдружение на общините (ако Дора Янкова възприеме идеята), Национален алианс “Живот за България” и Клуб “Родопско здраве” (чието учредяване предстои), както и съответният кмет, в чийто град ще се провежда срещата.

Предлагам първата среща да бъде проведена в Ловеч, родния град на акад. Тошко Петров, в началото на м. октомври, с научна сесия и съответните организационни предложения към МС за развитие на здравната профилактика.

С почит:

София, 22 юни 2009 г.

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.