Гаврата с народа продължава, нова порция студена вода

Слушах интервю по “Хоризонт”. Непозната репортерка разпитваше непознат член на Комисията по енергийно и водно регулиране (която винаги “регулира” цените им нагоре). Човечецът-държавен чиновник кротко обясняваше, че от 1 март водата в София ще поскъпне с 18% (някакви си 3-4 лв за семейство; какво му плащаш?), а в други райони – до 30%, в някои планински (където водата тече в изобилие!) дори – 50%. Е, щяло да има семейства, които ще се затруднят да си плащат, но – те са толкова малко. (А се знае какво следва, ако не си плащаш: врътват ти кранчето и ще трябва да разчиташ на дъждовна или снежна вода).

Нищо работа – 2,16 лв на кубик; в следващите 5 години цената ще пълзи, докато стигне заветните 2,69 (последните 2 цифри дори звучат еротично, защото изразяват любимата поза на вече немалко сънародници, подсказана им от порнофилмите – комай само те ни останаха за безплатно развлечение).

Репортерката явно бе добре възпитана, защото не зададе някои неудобни въпроси: как така “Софийска вода” черпи природната благо (за което няма никакъв принос, то си идва от Господа!) от язовир “Искър” за 2 стотинки, а го продава 130 пъти по-скъпо?! Какви са годишните печалби в дружеството-монополист и какво е съотношението им спяро разходите за подмяна и ремонт на тръбите? Какви са заплатите на управленския персонал? Какви са заплатите и в прословутата ДКЕВР, която вероятно зависи и от постъпленията в чуждестранните дружества “Софийска вода” и енергийните разпределители? И кой и защо им даде право да ограбват българския народ. Явно, за пореден път ни се поднася горчива чаша студена вода.

Ще я пием, защото партиите са заети с предизборната подготовка и нямат време да организират протести.

Comments are closed.