Аман от националпредатели!

На пресконференция (на 2 февруари, когато е неофициалният “празник” на “мъжете, които обича мъже” (това е определението на Световната здравна организация за мъжете с “обратна захапка”) Зелената партия е дала пресконференция. На нея са дали дръзко предложение: всички партии да включат в кандидатдепутатските си листи и представители на братята-роми (“ром” не значи силна напитка или гражданин на Рим). Доводите: те наброявали над 700 000, т. е. 10% от народа ни; затова им се полагало и 10% от бройката на 240-те народни предтавители.

Да, ама не. На последното преброяване на населението като “роми” са се определили 330 000 български граждани (нали това е демократичния начин – да си самоопределяш етноса; един шегаджия се беше писал “ескимос”); Нито един от присъствалите журналисти обаче не е опревергал зелените адепти на странната идея. За тяхно сведение, в религиозно отношение ромите в България, изповядващи исляма, и се пишат “турци” (ние ги наричаме “турски цигани”), макар истинските турци да не ги признават за свои; а много от изповядващите християнството (и немалко от тях са протестанти) се смятат за българи (“български цигани”).

Значи: няма значение какъв ти е цензът, образованието, качествата изобщо; важното е да си ром – и влизането в Парламента ти е в кърпа вързано.

Неслучайно подчертах датата на пресконференцията. След като 3% до 6% от мъжката популация в отделните страни практикува “секс с мъже”, защо да не им отделим и 10-тина бройки от депутатската квота? Така, де, защо да няма и разпределение по сексизъм?

Пусти “демократически либерализъм”; той ще изяде главата на България!

Comments are closed.