Сега ли разбрахме,че ни третират като аборигени?

Скандалът с некачествените храни, предназначени за Източна Европа, за сетен път доказа как ни поглеждат новите ни братя от Западна Европа. Казано простичко: за тях ние сме аборигени, диваци, безсловесните прасета, които са длъжни да ядат боклуците им, да живеят 7-8 години по-малко и да боледуват 2-3 пъти повече от сърдечно-съдови и злокачествени заболявания. Как иначе да си обяснем, че в произведените от тях за нас колбаси има 12-тина разновидности на канцерогенните Е-та, докато в предназначените за Франция – нито едно? И че в кроасаните им, които ние трябва да предъвкваме, има много повече захар и мазнини, отколкото за западноевропейските деца?

Преведено с други думи: вие сте долнопробни, некачествени хора, затова трябва да ви се помогне да отивате по-скоро на Оня Свят…

Защо тогава се чудим, че циникът Юнкер направо изплю идеята си за Европа на 3-4 скорости?

Не разбрахте ли: този ЕС е създаден за богатите, за да експлоатират малките и бедните. На отбелязването 10-годишнината от влизането ни в него нашите пишман-политици, повечето от които са откровени национални предатели, гордо заявяваха, че сме получили 10 млрд евро. А колко сме дали? И как се изчисляват загубите ни от членския внос, разбитото селско стопанство, откраднатата енергетика и, най-важното – 2-та милиона напуснали Родината си млади българи-гурбетчии?

Но за тези проблеми, за това унижение никой от кандидат-депутатите не обелва и дума.

Comments are closed.