Нацисти, фашисти, кръстоносци…

Самозабравилият се турски президент не спира да сипа люти закани и горчиви непростими обиди към европейските държави. Те били, видите ли, лоши и недемократични, освен това – фашисти, нацисти и кръстоносци, само защото не позволявали на министрите му да си разиграват коня на тяхна територия. Щял да им вземе акъла, като почне да им изсипва по 15 000 мигранти дневно. “Раждайте не по три, а по пет деца! И те да посещават най-добрите училища. Карайте най-хубавите коли и живейте в най-хубавите апартаменти. Вие ще управлявате Европа!” – дере се той по безкрайните си митинги. – И след 16 април (референдума за предоставянето му на абсолютна власт, бел. Т. Н.) ще види тя, ще й дадем да се разбере…”

Апропо, той е прав. При необузданата раждаемост на ислямската общност нищо чудно след 15-тина години тя да преобладава; тогава няма да е нужен и ятаган: ще вземат властта по най-легален път, чрез легитимни избори. Че защо не – наивните европейци безусловно приемат, приютяват и изхранват за своя сметка всеки пришълец, без да му искат нито виза, нито паспорт, нито грамотност, квалификация, ценз, работоспособност, лоялност.

От отсрещната страна предпочитат срамежливо да се спотайват. Тук-там някой по-второстепенен чиновник ще покаже ситни зъбки и веднага след това уплашено ще ги скрие, сакън – да не го упрекнат в нетолерантност или ксенофобия. Още изпитващите комплекси от фашистките си концлагери неолиберални германци се спотайват. Навремето те приеха стотици хиляди турци (днес те са вече 3 млн), за да им изхвърлят сметта; вместо боклукчии хората станаха дюнерджии… Върнаха ли ги?

Санкции спрямо победителката на фашизма Русия може да има – въпреки безсмислието им. Но срещу ислямизиращата се Турция – йок.

Comments are closed.