Писмо до д-р Тотко Найденов

Уважаеми д-р Найденов,

Споделяте, че са се оказали напразни многократните Ви предложения към МОН и МЗ да се възползват, без да искате заплащане, от учебното Ви помагало за здравна и сексуална култура “Здравна азбука”, сертифицирано от МОН, което сте издали на собствени разноски, а от Комисията по здравеопазване към 43-то НС са отказали да включат задължителното обучение по темата в Закона за предучилищното и училищно образование.

С разбиране към посочените проблеми, Ви благодаря за доверието към представляваната от мен институция. За мен е важно Вашето мнение по поставения въпрос.

С желание да бъда полезна, се обърнах към министъра на образованието и науката с молба за разглеждане на възможността за ползване на помагалото.

 

С уважение:

Мая МАНОЛОВА, Омбудсман на Република България

 

Обсъждане. Публикуваме писмото на г-жа Манолова до нас със съкращения. Тя се оказа единственият държавник, който досега е отговорил на многобройните ни писма (винаги – публикувани във в. “Български лекар”) до държавните институции по най-различни обществени въпроси, за което ѝ благодарим.

И същевременно – за кой ли път!? – се учудваме на безразличието на хората, заемащи отговорни постове, към предложенията на гражданите, които са ги избирали и са ги изпращали там.

Явно не са чели “Приказка за стълбата” на Смирненски…

Tags: ,

Comments are closed.