Библиография на д-р Иван Аврамов: “Всичко за бременността”

Вече няколко пъти сме ви представяли чудесния наш колега – акушер-гинеколога от Варна с над половинвековна практика д-р Иван АВРАМОВ, който – вече на преклонна възраст! – не се уморява да пише и издава (за своя сметка!) своите документално-публицистични книги, вече над 10. Един истински възрожденец! Колко подобни родолюбци ни останаха? Току се зарича да спре, и – почне пак… Наистина – сърце юнашко, пламенно, човеколюбиво. Да ни е жив и здрав още дълги години, за да ни възхищава с творческия си заряд.

И ето я и новата: “Всичко за бременността”.

Нека дадем думата на проф. Иван Козовски да ни я представи.

“Познавам д-р Аврамов от десетилетия. Той е висококвалифициран акушер-гинеколог и безупречен преподавател в Медицинските университети ъв Варна, Плевен и филиала в Добрич.

Книгата е предназначена за широк кръг читатели, предимно – бъдещи майки. Дългогодишният му лекарски стаж, натрупаните знания и мъдрост позволяват на автора не само да вземе отношение към проблемите, свързани с бременността, но и да прави оценки и да дава съвети.  Основната идея на книгата е: да се познават и отстраняват рисковите ситуации, водещи до смущения в развитието на плода. Раждането на здрави деца е мисията, на която се е посветил духовно неостаряващият лекар.

Инициативата е похвална и твърде актуална за нашето съвремие, тъй като косвено е свързана и с демографските проблеми на държавата ни.

Трудът е безценен наръчник за всички бъдещи майки и млади семейства.”

Съгласни сме без уговорки.

Ние също горещо препоръчваме книгата не само на тях, но и на младите акушер-гинеколози и всички ОПЛ.

Честито, д-р Аврамов – и да хилядиш!!

Tags: ,

Comments are closed.