На вниманието на г-н Валери Симеонов: Предложения по демографската политика.Детето не е стока и източник на доходи, раждаемостта не е индустрия!

Вицепремиер по демографската политика

КОПИЕ: Г-жа Султанка ПЕТРОВА, Зам.-министър на ТСП

 

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН СИМЕОНОВ,

 

Радвам се, че демографската политика е обявена от правителството за приоритет.

Автор съм на 45 книги, една от които е документално-публицистичната “Децата, без които не можем” (първата у нас по демографския въпрос), в която – още през 1988 г.! – предупреждавах, че след 300 години ще умре последният българин (а тогава прирастът ни беше плюс 2,1 на хиляда и границите не бяха отворени; днес е минус 5,7 на хиляда; само биологично намаляваме с 60 000 души годишно и поради това, заедно с проклетата глобализация ни (2 млн българи, предимно образовани младежи, са напуснали Родината) се топим се с главоломна скорост.

Предлагам Ви, съвсем накратко, някои мерки относно демографската политика, които намирам за полезни:

Знаете, че м. г. са се родили 58 000 деца; макар да не се води официална статистика, поне 40% от тях са на родители без българско самосъзнание; сигурно поне 50% са извънбрачни и 30% – на малолетни майка (“деца раждат деца”).

При някои етноси детето стана стока, а раждаемостта – индустрия, източник на доходи! Да не говорим, че повечето подобни деца израстват в семейства на престъпници (80% от затворниците ни са цигани), не ходят на училище (смехотворно е предложението да бъдат принуждавани за това с полиция!?) и са възпитавани да крадат, проституират, продават дрога. Циганската раждаемост е бомба за държавата дори и вече – без закъснител; тази бомба вече е избухнала! А ние дори я зареждаме с още тротил…

Раждаемостта трябва да се насърчава, но предимно – при образованите хора със здраво семейство, които ще отглеждат и изучават децата си с любов, а не да печелят от тях!

Затова: детските надбавки да са във вид на храни и облекло и да бъдат спрени за бабите, т. е. майките на малолетни майки. Бащите на тези деца са фактически престъпници (секс с малолетни!) и да бъдат осъждани ако не на затвор, то поне да поемат издръжката им (вкл. и с принудителен труд). Многодетните майки, които не желаят да раждат повече, да бъдат убеждавани (вкл. и с някаква премия) доброволно да пожелаят да им се поставят безплатни вътрематочни спирали; в това няма нищо нередно или расистко.

В училищата да се въведе задължително обучение по Здравна и сексуална култура (старо мое предложение, което пратих и на Мая Манолова и преди 3 седмици тя публично го провъзгласи като своя идея, но това е без значение); постановката съществува и в чл. 122 от Закона за здравето и е напълно изпълнена в моята монография “Здравна азбука”, при това – сертифицирана от МОН/2009 г.; мога да Ви я предоставя да я качите на сайта си. В нея накратко и разбираемо се обясняват социално-значимите, инфекциозните и полово-преносимите болести, предпазването от тях и нежелано забременяване, както и всички вредности – тютюнопушене, алкохол, наркотици, затлъстяване.

Да се насърчават българите в чужбина да се заселват у нас: много по-лесно да им се дава българско гражданство (знаете, че и в тази област има корупционни практики; нерядко то буквално се купува от чиновниците!) и да им се предоставят пустеещи земи и изоставени къщи.

Завърналите се в Родината българи с диплома от чужбина да се назначават с чувствително по-високи заплати в нашите държавни учреждения; бизнесът също да получава преференции при подобни назначения.

С цел укрепване на здравето на българите (ние сме с най-ниската средна продължителност на живота в ЕС: едва 71,2 години за мъжете и 78 – за жените; в останалите страни-членки тя е с поне 7-8 години по-голяма!) да се развива Здравно-духовният туризъм и Домовете за възрастни хора, вкл. и чрез европейски програми.

(С удоволствие бих Ви сътрудничил по демографската тема, ако желаете.)

Tags: ,

Comments are closed.