Европейско училище по патология в МУ-Варна

На 29 и 30.09.2017 г. в МУ-Варна се проведе Европейско училище по патология (EScoP) на тема „Абдоминална невроендокринна патология“. Курс с подобна тематика се провежда за първи път в Европа.

Тазгодишните лектори бяха от висок европейски ранг, което направи занятията полезни не само за специализанти, а и за специалисти по патология. Трима от най-добрите учени по невроендокринна патология в света проф. Гюнтер Кльопел и проф. Бен Сипош от Германия и проф. Жан Ив Скоазес от Франция представиха своите виждания на форума.

Европейското училище се организира за пореден път, благодарениеe на Българската асоциация по патология, която се превърна и в утвърден партньор на Европейската асоциация по патология. Целта на курса бе да се подобрят знанията и уменията на участниците в областта на невроендокринната патология, както и терапията на пациентите с този вид заболявания.

На участниците в обучението бяха издадени сертификати с валидни точки за „Продължително медицинско образование“ (CME Continuing Medical Education).

Tags: 

Comments are closed.