Българска тарифа за ритник в лицето

Шведът, който изрита с все сила наша камериерка, бе наказан най-строго от свръхсправедливия роден съд: да заплати цели 2500 евро глоба. Нищо, че получи сътресение на мозъка, поради което често ще изпитва главоболие и ще трябва да се пази от слънце, алкохол, преумора, дълго четене. Нищо, че нерядко след подобен силен удар в главата може да се развие и тумор в мозъка. Нищо, че челюстта или най-малкото зъбите ѝ вероятно бяха строшени. Нищо, че унижението ще ѝ остане за дълго време. Човекът е швед, от братска страна. Няма сега да ги огорчаваме и разгонваме, я – както ни беше посъветвал председателят на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин. Какво тук значи някаква си българка? Какво тук значи някаква си България?

Време е министър Ангелкова да въведе тарифа в българските курорти: за обида – толкова и толкова, за ритник в лицето – още малко отгоре. Пък ако нарушителят бъде арестуван, ще го озаптят не в пандиза при циганите, а в луксозен хотел. За сметка на всички нас, естествено. Щото там, в панделата, ще вземат нещо да го обидят, какъвто си е розовичък, тлъстичък. Здравето и достойнството на един чужденец ни е далеч по-важно, отколкото на сънародничката ни.

Така пуснаха и турския шофьор на ТИР, който премаза семейство мотористи.

Сигурно отдавна навън е и австралийският убиец – дето закла едно наше момче, току-що завършило Първа английска гимназия под претекст, че било направило забележка на някакъв циганин; ама правилно – може ли да се караш на братята-роми? Къде е тук либерализмът? А глобализмът?

В противовес само ще припомним наказанието за циганина с български паспорт, дето изрита в гърба една девойка в берлинското метро: 4 години търкане на наровете.

“Любовта всичко изтърпява, всичко преглъща”, казва св. ап. Павел.

Българинът – също.

Comments are closed.