На вниманието на Бойко Борисов, министър-председател: Поредната Калинка-недоразумение в МОН

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР,

От край време българското образование страда от лошо и дори – пагубно управление, което води – дали е целенасочено, ще определите Вие! – Пагубна за народа и държавата ни политика на отродяване и дебългаризация на нашите деца!

От учебниците по родна история отпадат най-важните ѝ моменти, най-вече от периода на турското робство (така го наричат възрожденците и наставниците на народа ни Левски, Ботев, Вазов, Каравелов, Петко Славейков, Раковски и пр.); премълчава се самоотвержеността на героите ни от Априлското въстание, Първата световна война и пр.; от христоматиите се изхвърлят класически творби като “Епопея на забравените”, “Записки по българските въстания”, стихотворения на Ботев, Яворов, Вапцаров.

Нима това не Ви боли, г-н Премиер?!

Преди 3 години Ви писах относно безсрамното изявление на Тодор Танев, според който сме трябвало да бъдем горди, че сме били част от Османската империя, а народът ни е взел неправилната страна по време на Освободителната Руско-турска война, и Вие правилно го уволнихте. За деянията на националпредателката Кунева не ми се говори. Нейното място зае друга калинка – бившия ѝ главен секретар Кр. Вълчев, който периодично обявява поредните си безумни намерения:

# да скъсява лятната ваканция и учебната година да започва (на нашите жарки географски ширини!) от 1 септември;
# децата в предучилищна възраст да ходят задължително на занятия от 4-год. възраст (а защо не – още от утробата на майка си?);
# циганчетата да бъдат карани на училище с полиция… Аз мисля, че тя е нужна, но за да го арестува!

Докога ще закриляте този некадърник, чиято злоба и ограниченост са толкова ясно изписани на лицето?

В крайна сметка простотиите му падат върху Вас самия.

С болка ще Ви цитирам една епиграма, изречена през сълзи:

“По телевизора – смахнати водещи.

По улиците – трупове ходещи.

Само едно им е в главата –

ракия и шопска салата.

И дали ще им пусне жената.

Прост народ, слаба държава.

Още мъничко им остава. (Ал. Хараланов)

Бъдете здрав!

Comments are closed.