На вниманието на г-н Бойко Борисов, министър-председател относно направление “Кота-90”

Уважаеми Господин Премиер,

Надявам се, че и Вие споделяте моята тревога от безнадеждното положение, в което е изпаднало не само здравеопазването, но и нацията ни: общинските и областни болници фалират една след друга, България се руши, топи и изчезва пред очите ни, а Вие се занимавате с малките балкански страни!

Ние намаляваме главоломно със скорост над 60 000 души годишно, само биологически; до прибавим и напускането на десетки хиляди образовани младежи, които няма да се завърнат, защото не искат да живеят в тукашната мизерия.

Кръвта ни изтича!! И от това ли не Ви боли?!

Още нещо, не по-малко страшно: ние, българите, имаме най-ниската средна продължителност на живота в ЕС: мъжете – само 71,2 години; жените – 78, и то – при нашите чудесни природни дадености. Останалите страни ни надживяват с по 7-8 години. И от този факт ли не Ви боли?! Той е много по-страшен от всички корупционни скандали и останалите жалки политически интриги..

Изпращам Ви призив към държавниците и политиците направление “Кота-90”, приет на Кръгла маса в с. Славейно, Свещено място на българската медицина (подписан от 6 академици), както и Протокол от заседанието ѝ.

 

Каня Ви на 17 ноември от 11 ч. в салона на Съюза на офицерите от запаса, бул. “Хр. Ботев” 48, където ще разгласим тези документи и ще обявим датата за Дядовден (на 17 ноември 1827 г. е роден големият наш възрожденец-поет дядо Петко Славейков); идеята е: почит към паметта и делото му; пиетет към дедите, които са ни завещали да пазим Отечеството; уважение към дядовците на внучета (и Вие сте дядо); загриженост за здравето и живота на мъжете от третата възраст.

Каня Ви да станете кръстник на Дядовден!

Досега неведнъж сте ми изпращали поздравителни и насърчителни писма за различни мои прояви, за което Ви благодаря.

Но се надявам, най-после, и на лична среща с Вас.

Comments are closed.