За дебилите, идиотите и още нещо…

Скандалното изказване на проф. Иво Христов: че, според него, действително Червената армия е освободила нашите евреи и 80% от българският народ са дебили, не ме учуди. Това поведение е присъщо на немалка част от родните т. нар. държавници и политици. Седнат ли на някой по-висок стол, заемат ли някакъв що-годе отговорен пост, те губят чувство за благоприличие, скромност, мярка; да не говорим за задължителното християнско смирение. Те стават други – властимеещи! Не казвам нищо ново, прочетете “Приказка за стълбата” на Смирненски. Вероятно и тя е изхвърлена от христоматиите на децата ни; МОН е способно да направи всякакви деяния против Отечеството и нравствеността. 

Дебилност, имбецилност, идиотия – това са степените на слабоумието. Все пак, да благодарим на професора, че не ни нарече имбецили или идиоти.

Безспорно, с това свое изказване, въпреки мъглявото извинение под сурдинка, той си изкова политическия ковчег. Не се съмнявам нито за миг, че Нинова повече няма да го поставя в избирателните листи. Неразбираемо е упорството ѝ да не го помоли да напусне Парламента, защото подобно бръщолевене на глупости спрямо собствения народ ляга и върху партията ѝ. Но явно тук е била повлияна от христорадевското “Аз знам, че ти си права, когато съгрешиш дори.” Комунисти, какво да ги правиш…

“Долу ръцете от моя народ!”, беше викнал Алеко в отговор на вестникарските хули против народа ни. Ако бяха живи, Марко Семов и Хайтов също щяха да изохкат. Но и двамата ги няма.

Проф. Христов е умен мъж, но в случая ще му припомним поговорката за лъжичката катран в кацата с мед. Да си отива при студентите и там да им плещи каквото му дойде на ум.

Интересното в случая е и двойният аршин, който прилагат домораслите ни политици. БСП люто скачаше срещу Антон Тодоров; с пълно право, впрочем. Сега по матросовски брани своя пишман-политик.

Навремето Антон Кутев обяви по една от телевизиите, че членството в БСП се придавало като… СПИН; ето, значи, и дъщеря му се записала в нея, без да я принуждава… И – какво от това? “Спинозният” Кутев пак е депутат.

От един дол дренки сте всичките. “На маймуни ни направиха. Всичките са маскари”, пак ще цитирам Алеко.

Какво ново у нас след 140 години?

Ама иначе сме освободени, де…

Tags: ,

Comments are closed.