Me Too

“Me too” е напоследък модерният лозунг и призив в САЩ. Издигат го всякакви повече или по-малко известни актриси, журналистки и пр. Т. е. – “И аз” (съм ощипана или погалена по бедрото, и до моята ръка са се допирали…)

Брей, откъде такъв дълбок викториански морал и тази дълбока памет: кой къде ѝ намигнал или я поканил в хотелската си стая – и то преди 20-30 години?

Несъмнено, насилието е гнусно и трябва безусловно да го отхвърляме. Но тези лейдис малко прекаляват, пресоляват манджата.

Какво става тук?! Май янките скоро няма да могат да пожелаят някоя дама. Всеки намек ще се тълкува като сексуална агресия и ще се преследва от закона или, най-малкото, ще бъде публично укоряван и последван от някакво морално наказание (ще ти изрежат лентата от току-що заснетия филм или ще те махнат от конферанса на някой фестивал). Станало е опасно и да влизаш в асансьор, където вече има сама жена – току-виж изпищяла, че си я докоснал неволно, и са ти лепнали тлъста глоба. Навремето непобедимият на ринга Майк Тайсън получи 5 години затвор (и си ги излежа като поп!), задето обладал дошлата в 02 часа след полунощ “Мис Черна Америка” Уошингтън, само по една нощница. Завела му дело дело за… изнасилване; осъди го и получи обезщетение от няколко милиона долара. И никакво оправдание за горкия човече. Какъв е този сексизъм и феминизъм, иди че разбери.

Страхувам се за западняците – как занапред ще се любят и женят? От страх, че ще бъдат обвинени в сексуална агресия, мъжете ще се обърнат за облекчение към проститутките; там поне всичко е просто и ясно: плащаш си и получаваш ласки. В добавка – може и някой СПИН…

В странен свят ни натикаха да живеем, лейдис енд джентълмен.

Comments are closed.