Д-р Георги Чалдъков*: Криптогенната същност на Истанбулската конвенция: Prognosis Pessima за обществото

 

     Тиранията се установява от твърде крайната  свобода,

     която поражда твърде голямо и твърде жестоко робство.

Платон

Basta – стига с това „късно постмодерно общество“, в което трябва да свикваме да живеем според наши и западни нео-, супер-, транслиберални интелектуалци и социални антрополози. Сега дилемата е кого ще подкрепят министрите и депутатите – българите, възпитани в традиционните консервативни ценности за семейство и възпитание на децата, Светия синод на Българската православна църква и другите религиозни общности ИЛИ Истанбулската конвеция (ИК) на Съвета на Европа, йезуитски криптирана с добри намерения за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Която всъщност е легитимиране на сексуалния плурализъм на стратегията Gender mainstreaming, описана и в Обяснителния доклад на ИК, по-точно джендър конвенцията.

Не бъркайте в душата на Бог и Природата, пропагандатори на джендър идеологията на  СМО (Социално Модифицирани Организми, може и Сексуално Модифицирани Организми), НПО, политически партии  и други привърженици на антистереотипното общество, което иска да руши основните ни биологични, семейни, национални и християнски ценности. Такава промяна на биосоциалните парадигми e prognosis pessima за всяко нормално, традиционно общество.

Сексуалната ориентация  на човека се определя от биологични фактори – гените на мама-и-татко, структурата на мозъка и ранното вътреутробно развитие. А не от късното постмодерно общество и процъфтяващата в него джендър идеология. От тази  радикална сексуална свобода „настъпва оргия на желанията“, за която ни предупреждаше и Умберто Еко. Узаконяването на ИК ще внесе още един риск в „рисковото общество“, в което „изключението заплашва да се превърне в нормално състояние“ (от книгата „Рисковото общество. По пътя към една друга модерност“ на професор Улрих Бек).

Човешкият организъм обаче има вродена имунна система за защита срещу патогенни микроорганизми, като бактерии, вируси, паразити … и европолитици. Тогава заразените клетки секретират  молекули, наричани алармини (Saпd-Sadier N, Ojcius DM. Alarmins, inflammasomes and immunity. Biomed J 2012; 35(6): 437–449. DOI:10.4103/2319-4170.104408). Те са danger signals, които алармират за надвиснала опастност за организма. Имунните клетки реагират на алармата чрез свои рецептори и така осъществяват защитата на организма от патогенна инвазия. Също така – от джендърогенна инвазия.

НИЕ, Homines sapientes  biologicals, трябва да действаме настоятелно срещу узаконяването на ИК в България, защото бездействието е съучастие със злото, и се наказва:

Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори
.

(„Когато те дойдоха“ на Мартин Нимьолер – германският пастор и антинацист.)

Когато джендърите дойдоха за семействата и децата, ние не трябва да мълчим!

Защото „става безпощадно ясно:“ човешката Природа „бе – и отлетява!“

Все пак,там, където дебне опасност, кълни и спасение“ – този стих на романтичния Фридрих Хьолдерлин, написан през 18-ти, (може би) е една от надеждите за 21-ти век.

Това ми напомни една от приказките на бургаския колорит Петьо Пандира, която осъвременена звучи така: “Пристигам в София с паламудите, които още плуват в ръцете ми. ББ  ме посреща с прегръдки и целувки.

Аз му казвам: Ниц, бе Боко, откога стана трансджендър! Трети пол или четвърто правителство? – изберете сам,  господин министър-председател. Защото за силата на една държава са необходими и обединение на народа, и независимост от Съвета на Европа.”

CODA

Не стигат пост-хората (H+, post humans) на трансхуманизма. Сега пък настъпват и трансхората на джендъризма – трансроди, трансджендъри, транс-американци и транс-европейци, които искат да заразят света, да предизвикат транслиберална пандемия – планетата на Малкия принц – Земята – да стане дистопия, антитопия, транстопия. Бъдеще, в което хетеросексуалните мъже и жени живеят в резервати и гета. Направили са така и с индианците, и с аборигените. Сега – чрез Истанбулската конвеция – искат и с нас, Българите.

No pasaran – няма да мине в България!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

* Професор по клетъчна биология в медицински университети в Италия, Сърбия и Япония. Член на Международната академия на сърдечносъдови науки.

Tags: 

Comments are closed.