Началникът на ВМА – с висше офицерско звание „бригаден генерал“

Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои началникa на Военномедицинска академия с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS е назначен за началник на Военномедицинска академия и главен лекар на Въоръжените сили на Република България, съгласно указ № 27 от 07.02.2018 г. на президента на Република България и заповед № КВ-65/12.02.2018 г. на министъра на отбраната.

Едва ли има по-вълнуващ момент в кариерата на един офицер от Българската армия от това да бъде удостоен с висше офицерско звание и да бъде назначен за началник на една от най-престижните институции в Република България, а именно ВМА. Девизът на ВМА е: Ние сме толкова големи, защото стоим на раменете на нашите предшественици и затова виждаме надалеч! В този девиз е заключена основата на управлението на ВМА. Първо, това е приемственост, заяви от своя страна началникът на ВМА бригаден генерал професор Венцислав Мутафчийски.

Гледайки снимките на предишните началници на ВМА, виждам какви достойни хора са били и колко смазваща отговорност стои пред мен да не опетня нито тяхната памет, нито това, което са успели да съградят и да превърнат ВМА в институция, високотехнологична болница, която е референтна за българското здравеопазване и незменна част от националната сигурност. В управлението на тази болница трябва да се гледа напред, да се надгражда. В това надграждане не е достатъчно командирът да бъде само командир, а да печели съмишленици, увлечени в добрите идеи.

Съзнавам цялата отговорност, която стои пред мен. Няма да позволя да се опетни името на ВМА, да се опетни името на моите колеги, да се опетни моето име и на семейство ми, и да се опетни името на Вас, господин президент,  и на Вас, господин министър на отбраната, като мои ментори. Благодаря Ви за доверието. Служа на Република България, заключи началникът на ВМА.

Tags: ,

Comments are closed.