Французите вече не са любовници…

В навечерието на 8 март президент Макрон издаде странна наредба: 90 евро глоба за сексуален тормоз по… улиците. Тя ще се налага на мъжете, които подсвирнат след хубава жена или ѝ намигнат, съответно – я погледнат малко по-втренчено и многозначително. Бре, пустите му франсета, по израза на Вежди Рашидов: дотам ли я докараха в сляпо изпълнение на Истанбулската конвенция – да престанат да имат мерак; та нали Париж е всепризнатата столица на модата и любовта?! И какво ще им остане тогава: едното вино бордо, парфюмите, кестените и разходките по Шан-з-Елизе? Само че – без заглеждане по мадмуазелите…

Наистина трябва да благодарим на Премиера, задето изтегли ИК от дневния ред на Парламента. Щото Цецка, Цвета, Мая и Илиана доста се бяха нахъсали да я приемат. Нещо повече – председателката на 44-тото НС дори се изцепи, че… подценили “тъмните сили”, които се обювили против сатанинския документ. Към тях, разбира се, би трябвало да причислим и Светия Синод, и СБП, и БАН, и редица други инициативни комитети и сдружения, които се опълчиха срещу кобните замисли на брюкселските зелки да извращават децата и внуците ни.

Добре би било на Макрон да се припомни случая с 85-годишния Виктор Юго, спипан “на калъп” с младата си слугиня от внука си, без да се смути и за миг, гордо му подвикнал: “Гледай, гледай, малки ми Пиер, това е геният!”

Във Франция обаче вече няма да го има Гения на Любовта. Президентът го преследва и ще го прогони.

Впрочем, мосюто е пропуснал да добави в своята наредба, че е позволено да се заглеждаш по мъже и да им намигаш лукаво…

Без да е писано, то си е ясно: нали това е целта на ИК?

Comments are closed.