Обяснителен доклад към Ямболската конвенция

Чл. 1. Бог е създал мъжа и жената и само те, според неотменимите Негови и природни закони могат да създават семейство и деца и да ги отглеждат в мир, съгласие и любов.

Чл. 2. “Бог, Семейство, Отечество” – са най-важните общонационални, християнски и традиционни принципи и ценности, в които да възпитаваме децата си – най-святото и неприкосновено нещо за всеки човек.

Чл. 3. Не проповядваме и не прилагаме хомофобия, но не приемаме хетерофобията, защото само хетеросексуалните връзки създават децата.

Чл. 4. Никой няма право да възпитава децата в хетерофобия, хомосексуализъм, инцест и педофилия, нито да ги отнема от родителите им без тяхно изрично писмено съгласие.

Чл. 5. Педофилията, инцестът и зоофилията са абсолютно недопустими и оскърбителни за Бог и човешката същност деяния, които трябва да подлежат на обществен укор и съдебно преследване.

Чл. 6. Майчинството и бащинството са исконни свещени права и не могат да бъдат наричани другояче.

Чл. 7. Хомосексуализмът не е извращение, когато се практикува при взаимно съгласие, но не и чрез насилие, принуда и служебна или финансова зависимост.

Чл. 8. Всеки човек е свободен да осъществява своите сексуални предпочитания, но не и да ги пропагандира в обществото чрез публични прояви, паради, устна и писмена агитация и произведения на изкуството, с изключение на хетеросексуализма, който единствен създава деца и трябва да бъде закрилян и поощряван от обществото и държавата.

Чл. 9. Държавата и обществото безусловно и неотклонно защитават децата от морални и сексуални посегателства.

Чл. 10. Недопустимо и при никакви условия е осиновяването на деца от хомосексуалисти.

Comments are closed.