На вниманието на УС на СБП: Българи ли са чиновниците от МОН? Изхвърлят и Вазов!!!

От времето на т. нар. “демокрация” Министерството на образованието започна къде по-скрита, къде по-явна война с нашите деца. Претоварени учебни програми, пълни с излишни предмети; понякога с десетки учебници по тях; оттам – чантите, тежащи като циментови торби на крехките рамене на учениците, все по-влошаващото им се здравословно състояние. За никого не е тайна, че сред тях се увеличават и затлъстелите, и хипертониците, и пушещите, и пиещите, и посягащите към наркотици. Всичко това не прави никакво впечатление на чиновниците от МОН, които упорито не желаят да се провежда здравна просвета в училищата.

Но ето и още едно доказателство, че МОН провежда целенасочена отродителна и дебългаризираща политика: изхвърлиха почти всички произведения на Ботев, Вазов, Захарий Стоянов, Чинтулов от христоматиите. Отдавна го няма народния епос “Даваш ли, даваш, Балканджи Йово”. “Аз съм българче” е изтрито – да не би да вземат нещо да се обидят турчетата и циганчетата. Изхвърлена е и вапцаровата “Вяра” – че защо им е вяра на нашите деца; по-добре е да бъдат обезверени, така по-лесно ще напускат страната или ще бъдат управлявани, ако останат в нея. Няма го и “Арменци” – да не би някое дете да попита кой ги е клал тези клети арменци.

Сега МОН подготвя ново настъпление срещу духовността на нашия народ – замислят напълно да изхвърлят Вазов от читанките. Какво е това “Под игото” – я, колко щастливо сме живели под турско робство, пардон – османско владичество, пак пардон – мирно, кротко и безкръвно съжителстване. Няма да ги има баба Илийца, Стоянчо от Ветрен, дядо Йоцо. Намерила се е и причина: дядо Вазов бил… хомофоб. Това стана новата ругатня-заклинание след антисемит, нещо като обществено прокажен. Не влиза в евроатлантическите ценности. Заклейми някого като “хомофоб”, лепни му този етикет – и му гледай сеира. Затова ли МОН е спонсорирал образователни проекти за… “джендър”-образование? И кой е дал разрешение на някакъв си варненски университет да разкрива магистърски специалности по… “джендър”-култура?! С други думи – да извращават децата ни и най-строго да санкционират родителите, които не позволяват тази сатанинска гавра с природата и Бога, отнемайки им свещените бащински и майчински права!!

Кой друг, ако не СБП, трябва най-остро да реагира срещу този пореден кощунствен замисъл на майцепродавците от МОН, решили да изтрият всичко българско и родно?

Comments are closed.