Недоволен човек или доволна свиня?

“Приятно е човек да бъде възмутен.”, тези думи на големия наш поет Атанас Далчев цитира една дама, наричаща себе си социолог, по повод поредните протести (този път – на майките на деца с увреждания). Сиреч – тези злощастни измъчени майчици ругаят правителството просто ей тъй, за кеф, пък и (ето го, ето го скрития им подъл замисъл!) да го свалят. Излиза, че всеки, който протестира, вече ще бъде обвиняван в преднамерена политическа злонамереност. 

“Приберете си ги тези уроди, бе! Държавата не е съставена само от хора с увреждания!” – избухна към тях един неврастеничен пишман-предводител на КТ “Подкрепа”, някой си Димитър Манолов, от чиято дейност не сме забелязали да е излязло нещо полезно за народа. След тези безумни нацистки изявления в една нормална държава подобен “лидер” веднага би трябвало да е принуден да си подаде оставката и с подвита опашка да изчезне завинаги от обществения небосклон.

Как да стане това – нали човекът е удобен за властимащите: не задава неудобни въпроси, не вдига стачки, кротко си пие кафето и ракията в централата. Нещо повече – за да е по-пълно предателството към народа ни, Секцията по образование в някога славния синдикат храбро спонсорира джендър-обучението на децата ни. (Интересно, дали главатарите ѝ биха дали децата си на приемни джендър-семейства?)

Така че – намерен е модусът, по който вече ще бъдат обвинявани протестиращите хора: на тях, значи, презрително ще им се вменява удоволствието от възмущението—

На тази прекалено осведомена дама ще противопоставим едно друго мнение – на великия Алеко: “По-добре недоволен човек, отколкото доволна свиня.”

Нека тя сама да си избере към коя категория принадлежи.

Защото ние вече сме я поставили там, където ѝ е мястото.

Tags: ,

Comments are closed.