СБП НЕ ПРИЕ ПРИЗИВА НИ ЗА ОСТАВКА НА ВЪЛЧЕВ

На конгреса на Съюза на българските писатели (16 юни) отправихме предложение да поискаме оставка за ръководството на МОН не само за финансирането и воденето на сатанинската джендър-политика в училищата, но и за изхвърлянето на най-родолюбивите произведения на нашите класици Ботев, Вазов, Чинтулов, Яворов, Вапцаров, Ран Босилек.

Въпреки бурното одобрение, което получихме от залата, водещият заседанието на конгреса отказа да подложи на гласуване нашата Декларация под предлог, че… тя не влизала в предварително оповестения Дневен ред…

В ранната есен тържествено ще отбележим 105-годишнината от създаването на СБП, което ще протече под патронажа на президента Радев.

Тази организация е създадена и дълги години ръководена от патриарха на българската литература Иван Вазов. С какви очи българските писатели ще гледат портрета му, след като премълчават изхвърлянето на най-вълнуващите му текстове?!

Некрасов казваше: “Поэтом можеш ты не быть, но гражданином быть объязан!”

А Жан-Жак Русо: “Не си ли социален, значи не си морален.”

“Инженерите на човешките души” (по израза на Горки) обаче предпочетоха да си замълчат и да се разотидат кротки и спокойни по домовете си.

“Толерантност и апатия са първите признаци на едно умиращо общество”, казва Аристотел (384 – 322 г. пр. Хр.).

“Да си толерантен в зверилник е равносилно на самоубийство”, твърдеше Хайтов, първият борец срещу Сорос и неговото заробващо “Отворено общество”.

Уви, никой не ги чува…

Затова изготвихме ново официално предложение до СБП.

Дано този път поне ни отговорят официално.

Tags: 

Comments are closed.