54 лекари получиха своите дипломи в МУ-Пловдив

За втори път тази година Медицински университет – Пловдив организира уникалната тържествена церемония по раздаване на свидетелства за призната специалност на медицински и немедицински специалисти, придобили специалност на майската сесия през 2018 година.

Петдесет и четири специализанти получиха своите свидетелства, като двама от тях са чужденци. Четирима от специализантите получиха диплома за втора специалност.

От 1997 година до сега медицинските  и немедицински специалисти,  получили свидетелство за придобита специалност от МУ – Пловдив са 3578.

На майската сесия тази година най-много са придобилите специалност в „Обща Медицина“ – девет специализанти, „Анестезиология и интензивно лечение“ – пет, „Нервни болести“ – четири и по трима в специалностите „Кожни и венерически болести“, „Обществено здравеопазване“ и „Орална хирургия“.

Чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев – Ректор на Медицински университет – Пловдив, изтъкна, че основната задача на преподавателите в Медицинския университет е да запазят ентусиазма и човечността на специализиращите лекари сред образователния маратон и многото житейски и професионални разочарования.

„Медицината, освен наука, е и душа, освен технология и знание, е и емпатия и човеколюбие. Бъдете лекари-специалисти, а не специалисти по клинични пътеки! Каквато и специалност да имате, не забравяйте, че сте ЛЕКАРИ! Да си лекар е не само професия, това е призвание, това е любов към всяко живо същество! Където и да ви отнесе вятърът на съдбата, не забравяйте вашите учители, не забравяйте вашия университет, не забравяйте Хипократовата клетва!”, каза още проф. Костянев.

За прекрасното настроение на специализантите и гостите на тържеството допринесоха изпълненията на дует Дуо Доминанто – Любомира Петрова и Цветан Цветков.

Tags: 

Comments are closed.