Започна строеж на модерен учебен корпус в МУ-Пловдив

Първа копка на нов учебен корпус в Медицински университет-Пловдив беше направена от ректора на висшето училище проф. д-р Стефан Костянев и изпълнителя на строителните работи Никола Тиков.

Новата сграда ще даде възможност да се разшири учебната дейност на висшето училище, а и да увеличи броя на студентите.

“Това е учебен корпус №1, който ще приюти нашите теоретични катедри, които в момента се намират на улица “Перущица” 1. По този начин кампусите от пет ще станат четири. С новия корпус катедрите по биология, физика, биохимия, биофизика и химия ще бъдат ситуирани на територията на централната сграда на висшето учебно заведение”, заяви ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев.

Новият учебен корпус на университета ще бъде на шест етажа и ще има разгърната площ от близо 4000 кв.м. Сградата трябва да бъде готова и пусната в експлоатация през септември 2020 година, когато МУ-Пловдив ще отбележи своя 75-годишен юбилей.

Планира се в основата на корпуса да бъде създаден и дейта център, който ще се стреми да е най-доброто подобно звено в Южна България.

“Аз много се надявам през месец септември 2020 година да направим откриване на този прекрасен обект”, допълни проф. д-р Костянев.”

Tags: ,

Comments are closed.