Състезателите на МУ-Варна се класираха на второ място

Студентите от Медицински университет – Варна спечелиха второ място в комплексното класиране на 8-ите Летни университетски спортни игри. Те се проведоха в периода 02-07 септември 2019 г., като за първи път домакин на проявата беше спортен комплекс „Аквалайф” в Кранево, който предостави перфектни условия за игра на участниците. Организатор на най-големия летен студентски турнир по традиция бе Асоциацията за университетски спорт “Академик”.

Състезатели от 12 български университета показаха висок спортен дух и честна игра, като най-добрите от тях бяха отличени с купи и медали. Студентите от Медицински университет – Варна се състезаваха в срещите по плуване, футбол, баскетбол, волейбол, плажен тенис и тенис на маса.

След множество оспорвани битки и след като показаха блестящо спортно майсторство, състезателите на МУ-Варна се класираха втори в крайното комплексно класиране на Универсиадата.

В дисциплина тенис на маса, мъжете спечелиха 1-во и 3-то място, както и първо на двойки, което ги направи златни медалисти в отборното класиране.

Златният медал в отборното класиране на дисциплина „Плуване” също взеха състезателите на МУ-Варна, като съответно те се представиха  отлично с първо място при мъжете и второ при жените.

В турнирите по плажен тенис жените взеха сребърен медал, мъжете останаха четвърти, а в смесените двойки завоюваха 3-то и 4-то място.

При волейбола жените станаха бронзови медалисти, а мъжете се класираха пети. Бронзов медал заслужиха и бъдещите медици във футболния турнир. Баскетболния отбор на университета се класира на 5-то и 6-то място в съответните групи.

Ръководството на МУ-Варна поздравява студентите за блестящото представяне и им пожелава нови успехи!

Tags: 

Comments are closed.