Трима нови зам.-директори в УМБАЛ „Свети Георги”

Трима нови заместник изпълнителни директори има в ръководството на Университетска болница „Свети Георги”. Промените са направени по решение на Борда на директорите на заседание вчера, съобщиха от търговското дружество.

За зам.-изпълнителен директор и началник на База 1 на болницата на бул. „Васил Априлов” №15А е назначена доц. д-р Жанет Грудева-Попова. Преди да заеме този пост, тя бе началник на Клиниката по онкология и хематология на УМБАЛ „Свети Георги”. Досегашният зам.-изпълнителен директор д-р Тихомир Дерменджиев ще отговаря за отдела по контрол на качеството и акредитацията на здравното заведение.

Нов заместник изпълнителен директор има и в за База 2 на бул. „Пещерско шосе” №66. На мястото на д-р Константин Зисов е назначен доц. д-р Петко Недев от Първа хирургия.

С решение на Борда на директорите е сменена и зам.-изпълнителния директор по икономическите въпроси Валентина Семерджиева. На вакантния пост за зам.-изпълнителен директор по административно-стопанската част е назначен инж. Атанас Чилингиров.

Промените в ръководния екип на болницата са в изпълнение на приетата Антикризисна програма за преструктуране на управлението и дейността на УМБАЛ „Свети Георги” до края на годината, обясни изпълнителният директор на дружеството доц. д-р Божидар Хаджиев.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.