Модерното дете

Напоследък общественото Национално радо, по-специално най-слушаната му програма “Хоризонт” твърде настоятелно се опитва да ни пробутва възмущение от отхвърлянето на ИК, и често-често кани в ефир нейни яростни апологети, при това, в нарушение с медийните закони и канони, те глаголят без опоненти; сиреч – тяхното мнение е единствено, най-правилно и непременно трябва да бъде прието с приветствия и безрезервно.

Та, поредният пламенен поддръжник на ИК от т. нар. “Национална мрежа за децата” неотдавна заяви, че редовно подавал сигнали до… прокуратурата против тези, които му възразяват. Виж го ти, либерал-демократът; типичен болшевик-ленинец: “Който не е с нас, е против нас!”, ерго – да му теглим куршума. Какво лошо имало, видите ли, в ИК и Закона за социалните услуги? Е, давал права на НПО да отвличат децата ни; но ставало реч за заемане само на 15% квота от тази еничарска услуга, колко му е. Оплака се и от парламентарно представените партии: те били… колебливи относно вижданията за “модерното дете”…

“Модерното дете”?! Този нов термин може да ви хвърли веднага в потрес. Що е то – “модерно дете”? Дете, което се друса, мастурбира, пие, пуши, осъществява инцест с родителите и сестра си? Водещата не попита този “модернист”. Не му зададе и друг въпрос: самият той има ли семейство и деца и какви, аджеба, сексуални практики осъществява? И, още: кой спонсорира тази “Национална мрежа за децата”? И какво представлява тя – рибарска ли е, ситна, по-широка, златна, метална, с кукички?

Мълчание. Важното е човекът да си каже хпиказката.

И да си хвърли мрежата, пък каквото се улови, все е кяр.

Comments are closed.