На вниманието на УС на БЛС: Всички обичат премиера

Копие: ЦКПЕ

 

Уважаеми колеги,

 

Очевидно, задават се тежки времена за съсловието. Няколко м. с., които завчера ни наклеветиха пред Премиера, сега сипят кой знае какви още брътвежи пред вътрешния министър. Както знаете, има и негова заповед органите на МВР да проверяват… лечебните заведения. Да не забравяме съвсем пресния случай със зловещите закани на Премиера, че “ще има възмездие” спрямо педиатрите и “тези ги махайте” – за тримата изпълнителни директори… Безсловесният министър незабавно ги отстрани, макар и временно, без изобщо да има някакъв смисъл от това. 

Какво ли ни очаква след безцеремонното определение на Джагаров “убийци в бели престилки”, произнесено още през 1973 г.?

Може би – някакво подобие на подготвения от Сталин масов процес срещу съветските “убийци в бели престилки”/февруари 1953 г., разминал се само поради смъртта му?

Сега и представители на всички болници поискаха среща с Премиера. Сигурно ще се наредят на опашка и общопрактикуващите лекари? Не ще и дума, ще изприпка и пъргавата ви всезнаеща кака Пенка Георгиева, на всяка манджа мерудия, от т. нар. Пациентски организации “Заедно с теб”, в които единственият член е самата тя, и която заклейми имунизациите.

Намирам за крайно подходящо председателите на съсловната ни организация и на Централната Комисия по професионална етика за да му разяснят най-авторитетно и “от първа ръка” нашите основни проблеми.

Иначе ще продължават да ни плюят, ругаят и сатанизират от най-високо място.

Tags: ,

Comments are closed.