Международна изследователска фондация Хасуми – България

 
www.hasumi-bg.org

Международна изследователска фондация Хасуми – България (МИФХ-Бг.) е учредена от д-р Кеничиро Хасуми на 25 януари 2006 г. в гр. София. Фондацията е създадена по инициатива и обединява усилията и дейността на японски, български и други специалисти в медицината и социалното подпомагане, общественици и граждани. Тя е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност и е вписана в Централния регистър на Министерство на правосъдието.

Фондацията се управлява от настоятелство и директор, като дейността й се подпомага от научно-консултативен съвет, в който членуват видни български учени.

Основната цел на Фондацията е да подпомогне борбата с онкологичните и имунологичните заболявания и свързаните с тях състояния чрез търсене на нови, усъвършенстване и по-добро използване на съществуващи научно-практически методи, системи и средства за профилактика, диагностика, лечение, рехабилитация и борба с болката, както и да подпомогне клиничните изследвания.

Сред най-важните програми на фондацията е тази за организиране на ежегодни октомврийски научни срещи с международно участие. Последната среща, проведена на 30 и 31 октомври 2009 г., бе под надслов „Отворени врати за имунната терапия на рака”.

Най-новата програма на фондацията е да създаде условия за обединяване на усилията на утвърдени и млади специалисти в областта на онкологията и имунологията при създаването и внедряването на терапевтични ваксини за лечение на рака.

Tags: 

Comments are closed.