Прочетено

“Към 4 юли от Ковид-19 са заразени 158 лекари, 163 м. с., 5 фелдшери, 75 санитари и 44 друг немедицински персонал; общо 445 души; от тях 4 лекари и един фелдшер починаха! – съобщава в гневен текст по Фейсбук д-р Десислава Кателиева, председател на Сдружението на лекарите от “Спешна помощ”. – Стотици от колегите се лекуват; някои минаха през ада на Интензивните отделения; други носят последиците от болестта – дихателна недостатъчност, депресии.”

И се обръща към негодяите, които обсъждаха предполагаемо заболяване на колегата д-р Стамов, което ускорило кончината му:

“Спрете с лъжите и клеветите. Ако не сте достатъчно хора, за да изкажете съболезнования, да засвидетелствате уважение – поне млъкнете!

Те обичаха живота, но въпреки това го изгубиха – заради вас! Не напуснаха, не се скриха в домовете си като вас. Те бяха в линейките, в кабинетите, в отделенията – като хиляди мои колеги.

Те се разболяха, но не по молове, дискотеки и стадиони, а на работните си места, спасявайки пациентите си. Заразиха и семействата си.

А вие се гаврите с паметта им: дали са се заразили от вируса или са имали странични заболявания.

Спрете!”

 

Има ли нужда от обсъждане на тези покъртителни думи?

“Пациентите по принцип са неблагодарни”, казваше Татко Хипократ.

Ръкоплясканията от балконите едва ли ще заглушат подхилкванията спрямо нашите достойни колеги.

Дали не би трябвало УС на БЛС и ЦКПЕ да излязат с подобна официална декларация по темата?

Tags: , ,

Comments are closed.