Респивакс осигурява комплексна защита на организма

Респивакс е най-широко и от най-отдавна използваният у нас полибактериален имуностимулатор, с доказан клиничен ефект. Препаратът е предназначен  за перорална имунопрофилактика и имунотерапия на неспецифичните инфекции на дихателната система: бронхити и трахеобронхити, тонзилити, тонзилофарингити и ларингити, отити, синуити, бронхопневмонии, пневмонии – особено често рецидивиращи, резистентни към антибиотици дихателни инфекции, инфекции у болни със свръхчувствителност към антибиотици, инфекциозна бронхиална астма.

Профилактичното приложение на Респивакс през есенния период предотвратява заболяванията на дихателната система, характерни за есенно-зимния сезон и рязко намалява повторните заболявания при хронично протичащите. Предлага се в таблетки по 25 mg за деца и 50 mg за възрастни. Високата ефективност на препарата беше доказана при приложението му от водещи специалисти в борбата със заболяванията на дихателната система. Най-подходящото време за започване на профилактиката с имуностимулатора е през периода октомври-декември, защото той осигурява защита от типичните за този период заболявания.

Респивакс засилва естествената устойчивост на организма и стимулира значително специфичния имунитет срещу цялата гама причинители на заболявания на дихателната система, характерни за този период. Приложението му под формата на таблетки, които се приемат през устата е много удобно. Имуностимулаторът може да се прилага и по време на приложението на грипна ваксина и антибиотична терапия. Доказано е засилване на действието на ваксините преди, по време и след приложението им.

Респивакс има особено важно  значение при приложение на хора, които са използвали антибиотици и подпомага значително при преодоляване на подтискането на имунната защита в резултат от приложението им. Възстановява защитните сили на организма, снижени в резултат на преболедуване от грип. Използването на Респивакс осигурява комплексна защита на човешкия организъм – използват се най-безвредните за човека механизми, характерни за нормалната реакция на организма му, стимулира се неговата естествена защита и се създава специфичен имунитет.

Comments are closed.