List/Grid

Monthly Archives: December 2022

Прочетено

Прочетено

“Не е задължително да казваш какво мислиш, но е задължително да мислиш какво да кажеш.”

Весело

Весело

Легнал съм като Хаджи Димитър, само че не на тревата. Три самодиви над мене прелитат и ми разказват играта.

Най-строги наказания за пияни и дрогирани шофьори!

Най-строги наказания за пияни и дрогирани шофьори!

За кой ли път пиян и дрогиран шофьор блъсна дете на пешеходна пътека /с. Бузовград, Казанлъшко/, което е прието с опасност за живота в старозагорската болница. Колко вече са подобните… Read more »

Фатално привличане

Фатално привличане

Откъс от документално-публицистичната книга

Той вече не е фактор

Той вече не е фактор

Вървим с колега по алеите на Александровска болница. Минава известен наш професор, бивш дългогодишен национален консултант и началник на клиника. Подчертано учтиво го поздравявам, той се спира, явно поласкан от… Read more »

Вече ще евтаназират и деца…

Вече ще евтаназират и деца…

Джендър-неолибералното правителство на Трюдо в Канада е подготвило проектозакон /може би – вече е приет?/ за правото на деца, изпаднали в депресия, да искат евтаназиране… Да, прочетохте правилно: да искат… Read more »

Търсете егото

Търсете егото

“Шерше ла фам” (“Търсете жената!”), казват французите, когато криминалисти или журналисти търсят причината за някакво необяснимо поведение, чуждо на логиката. Вероятно защото жените често подлудяват мъжете до степен да загубят… Read more »

Обсъждане на цитат на Шопенхауер

Обсъждане на цитат на Шопенхауер

“Това, което стадото мрази най-много е този, който мисли различно. Проблемът не е в самото мислене, а в дързостта, че индивидът иска да мисли различно. А това обществото не прощава!”

Маската

Маската

По време на националната карантина улиците са пусти; тук-там преминават забързани хора с маски, прикриващи устата и носа им. Не забелязваш и очите им, защото погледът им е и изплашен… Read more »

Фашизмът в настъпление

Фашизмът в настъпление

През цедката на ежечасно заливащия ни сиропиран новинарски гмеж, където, по стар комунистически рефлекс, не се допуска нито едно мнение, различно от официалното евроатлантическо, не мина потресаещият факт, че нашата… Read more »